Table of Contents Example

Какъв гардероб да избера?

Размер на пространството

Първо, трябва да разгледате колко място имате на разположение. Ако пространството е ограничено, можете да разгледате вградени гардероби или такива с плъзгащи врати, които съхраняват място. Също така можете да помислите за шкафове или ракли, които да могат да съхраняват мястото, от което се нуждаете.

Индивидуални нужди за съхранение

Мислете за това какви предмети ще съхранявате в гардероба и какъв вид организация предпочитате. Някои хора предпочитат повече закачалки за дрехи, докато други имат нужда от повече рафтове или чекмеджета. Във всички случаи можете да си вземете и двете ;).

Стил и декорация на спалнята

Гардеробът трябва да се вписва в общия стил на стаята. Ако вашата спалня има съвременен вид, можете да изберете модерен гардероб с минималистичен дизайн. Ако обстановката е по-традиционна, може да изберете гардероб с по-класически дизайн. Винаги може да се експериментира с ретро/модерен стил, но това зависи само от вашият вкус и визия над спалнята ви.

Бюджет

Цената на гардеробите варира значително, в зависимост от материалите, размера и дизайна. Определете колко сте готови да похарчите преди да започнете да търсите. Винаги можете да видите за мебели на промоция или в някой магазин втора ръка. Само трябва да сте внимателни дали са в качеството, което търсите, защото може да останете разочаровани от резултата.

Дълготрайност

Материалите и изработката на гардероба са ключови за неговата дълготрайност. Масивно дърво обикновено е по-устойчиво, но също така е по-скъпо. По-евтини материали като MDF или плоскости с частици могат да работят добре на по-ниска цена, но може да не издържат толкова дълго. Винаги можете да направите компромис цена или качество и да изчакате, за да може да вземете по-високо качество продукт, който да ви служи години наред.

Екстри

Доста гардероби идват с вградени аксесоари като огледала, вградено осветление или специални приспособления за съхранение. Разбира се вие можете да си направите някоя екстра по поръчка, само че цената ше скочи, затова се замислете дали си заслужава инвестицията. Дали светлината в гардероба ще излезе изгодна или само загуба на средства, които е можело да използвате някъде другаде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *